miercuri, 31 martie 2021

 


”Școala incluzivă pentru toți elevii!”

  Încărcătura simbolică și emoțională a reînceperii școlii la data de 8 februarie 2021, s-a amânat pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Octav Băncilă” Corni, cu încă o săptămână, totuși elevii acestei școli primesc șansa recuperării lacunelor acumulate în perioada școlii online.

   Startul proiectului intitulat ”Școala incluzivă pentru toți elevii!” va fi prezentat în cadrul Conferinței de presă din data de 04.03.2021 ora 12 (13), la care vă invităm să participați și care va avea loc la biblioteca școlii, unde vor fi prezente persoanele invitate, implicate direct și indirect în proiect, precum și reprezentanți ai presei locale.

  Conform statisticilor naționale ”unul din cinci elevi români, mai precis 19%, nu merg la școală” , în condițiile pandemiei de Covid 19 din 2020 situația școlară s-a agravat, iar în mediul rural peste 61% dintre elevi nu au avut acces la cursuri online. În pandemie a devenit clar că pregătirea remedială este o necesitate. Suntem o ţară ”campioană” la abandon şcolar, în top la analfabetism funcţional (40%), iar școala online (acolo unde nu s-a realizat) a crescut semnificativ numărul elevilor în situație de risc.

   Dificultatea, greu de estimat a momentului, este atenuată de șansa unei colaborări dintre un fost profesor și elevul său, azi directorul  Școlii Gimnaziale ”Octav Băncilă” Corni, colaborare care a dus la realizarea proiectului ”Școala incluzivă pentru toți elevii!” finanțat de Islanda, Liechtenstein, Norvegia prin EEA Norway Grants în programul Active Citizen Fund 2019-2023, sub sloganul: ”Lucrând împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”, proiect cu valoare de 1.316.000 Ron echivalent 270.000 Euro.

  Beneficiarii principali ai proiectului sunt 70 elevi din clasele 1-8, ce se vor bucura de 5 servicii educaționale, medicale și sociale noi pe parcursul a 2 ani, prin activități remediale în condițiile pandemiei de Covid 19 și părinții implicați în susținerea lor. Beneficiari secundari: cadrelele didactice care vor avea acces la metode noi de pedagogie rezilientă și asertivă pentru valorizarea elevului prin educație inovatoare, incluzivă  și de calitate.

  Proiectul a fost inițiat de Organizația Femeilor Tg. Frumos, jud. Iași, organizație care promovează incluziunea socială și educațională a grupurilor vulnerabile în special în comunitățile rurale, respectând principiile fundamentale ale drepturilor omului, demonstrând solidaritate și empatie, militează pentru respectarea demnității umane prin responsabilizare, implicare, devotament, lucru în echipă, experiență acumulată în 29 de ani de activitate și 47 proiecte sociale și educaționale, majoritatea derulate în parteneriate directe cu organizații din Norvegia.

   Persoană de contact: Directorul Școlii Gimnaziale ”Octav Băncilă” Corni, Prof. Pînzaru Mihaela, tel. Mobil: 0761100163

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu