luni, 26 noiembrie 2018

„Sărbătorile românilor de pretutindeni”


Regulament de participare

Ediţia a VII-a  CORNI – BOTOŞANI , 20 DECEMBRIE  2018

Proiect Educativ Regional „Sărbătorile românilor de pretutindeni”

Concursuri regionale

               1. „Sărbătorile românilor de pretutindeni”. –tema „Măști tradiționale sărbătorilor de Crăciun, Anul Nou și Bobotează”

·      Creație plastică, fotografie, eseu –elevi



Ø                  Secțiunea creație plastică – Se adresează preșcolarilor și elevilor din ciclul primar. Creaţiile artistice şi colajele vor fi realizate în tehnică de lucru şi pe suport la alegere, încadrându-se la una din categorii : desen/pictură, colaj, măști.

Etichetarea lucrărilor se face în colţul din partea dreaptă jos a lucrării  cu titlul creaţiei, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, localitatea, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator. Lucrările vor fi trimise pe adresa Școala Gimnazială „Octav Băncilă” Corni, jud. Botoșani, precizând pe plic: „Pentru concursul -Sărbătorile românilor de pretutindeni”, până la data de 19 decembrie 2018. În plicul/coletul cu lucrările se vor regăsi obligatoriu: fișa de înscriere, acordul de parteneriat  și un plic autoadresat pentru primirea diplomelor elevilor și adeverințelor cadrelor didactice coordonatoare.

miercuri, 31 octombrie 2018

Scoala Gimnaziala "Octav Bancila" Corni



Prezentare



Repere istorice 
        Cea mai veche şcoală din comuna Corni este Şcoala nr. 1 Corni care a fost înfiinţată la data de 01.09.1865 în urma aplicării Legii Instrucţiunii Publice adoptată în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. 
În anul 1876 învăţător-director era Nicolae Rădeanu, iar localul de şcoală se găsea într-o casă ţărănească pe locul unde se găseşte astăzi localul vechi al Şcolii nr.1 Corni. 
În toamna anului 1888, absolventul Ifrim Rugină de la şcoala din Bârlad s-a prezentat la Corni pentru a lucra ca „instructor pentru confecţionarea pălăriilor din paie“ şi a înfiinţat Şcoala Elementară de Meserii. A înscris 123 de elevi din care au frecventat numai 83. 
În anul 1899, în satul Corni era o Şcoală de băieţi, a statului, condusă de un învăţător şi un maistru de pălării, plătit de judeţ şi frecventată de 60 şcolari şi o Şcoală de fete a judeţului, condusă de o învăţătoare şi frecventată de 22 de fete.